<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2281179115458324&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

EcoDataCenter genomför riktad nyemission på 400 MSEK

EcoDataCenter fortsätter sin tillväxt, och har per 23 oktober tagit in ytterligare 400 MSEK genom en riktad nyemission.

Nov 04, 2020

EcoDataCenter ingår flerårigt avtal med H&M-gruppen inom datacentertjänster

För H&M-gruppen möjliggör outsourcingen en säkrare IT-drift samt ett tydligt steg mot mer klimatsmart datahantering.

Oct 09, 2020

Kika in i supersäkra datahallen – Ecodatacenter växer

EcoDataCenter uppmärksammas i en mycket intressant och välskriven artikel av Seth Jansson i DT.

Oct 06, 2020

EcoDataCenter etablerar sig i Stockholm med två anläggningar

EcoDataCenter etableras per den 1 oktober i Stockholm, genom förvärv av två av regionens mest moderna och energieffektiva datacenteranläggningar.

Oct 02, 2020

Loopia väljer EcoDataCenter för hållbara datacentertjänster

Loopia, som är en av de största aktörerna inom webbtjänster på den nordiska marknaden, arbetar aktivt för att öka hållbarheten utan att ge avkall på funktion och säkerhet. Nu flyttar de över..

Sep 09, 2020

EcoDataCenter ingår sexårigt avtal för HPC Colocation tjänster

EcoDataCenter har blivit valda som partner i ett sexårigt avtal avseende colocation tjänster för Högpresterande databehandling (HPC). Avtalet omfattar 4MW högdensitets colocations, vilka kommer..

Jul 17, 2020

Senior Teknisk Projektledare till EcoDataCenter i Falun

Vill du jobba på framtidens datacenter och bidra till ett hållbart samhälle? EcoDataCenter söker en Senior Teknisk Projektledare till världens grönaste datacenter i Falun. 

Jun 22, 2020

EcoDataCenter ingår strategiskt partnerskap med Arctic Space Technologies

EcoDataCenter förser Arctic Space med datacentertjänster för att vidareutveckla företagets erbjudande inom kommunikationstjänster för satellitoperatörer. Samarbetet ger tjänsterna en grönare..

Jun 04, 2020

Pressmeddelande: EcoDataCenter är först i världen med ny metod för vätskekylda chassin från Schneider Electric, Iceotope och Avnet

EcoDataCenter i Falun, världens första klimatpositiva datacenter, tar nu ytterligare ett steg mot minskad energianvändning. En ny metod för vätskebaserad kylning som har utvecklats i ett samarbete..

May 12, 2020

Telia Carrier forser EcoDataCenter med global konnektivitet

Stockholm - 18 juni 2019 - Telia Carrier tillkännagav idag sitt partnerskap med EcoDataCenter, designat för att vara världens första klimatpositiva datacenter. Som en del av Telia Company är Telia..

Jun 18, 2019

EcoDatacenter och Fortlax går samman med ambitionen att bilda en nordisk jätte

Press Release2019-06-03

EcoDataCenter har kommit överens med ägarna till datacenterföretaget Fortlax om ett samgående. Samgåendet innebär en tydlig förstärkt position på den nordiska..

Jun 03, 2019

PJ Andersson ny driftschef på EcoDataCenter

PJ Andersson blir ny driftchef på EcoDataCenters anläggning i Falun. Han tar över efter Håkan Morelius som går in i andra uppgifter, framför allt med att bygga och driftsätta fler datahallar. PJ..

May 22, 2019

Pressmeddelande:  ByggPartner bygger Dalarnas största datahall åt EcoDataCenter

Press release

May 07, 2019

Har du råd att strunta i grön IT?

Trycket på företags IT-budgetar ökar. Mer ska klaras av inom en given budgetram. Samtidigt ökar pressen på företag att minska sin miljöpåverkan - och IT är en stor bov i miljödramat. Därför måste..

Mar 12, 2019

Mikael Svanfeldt ny CTO på EcoDataCenter

Ytterligare nyrekrytering inom EcoDataCenter! Denna gång hälsar vi Mikael Svanfeldt välkommen som CTO. Mikael har en gedigen teknisk erfarenhet efter tio år på Schneider Electric, och hans..

Mar 05, 2019

Bredda din kundbas genom att förgröna din IT-verksamhet

Företag granskas mer än någonsin. Ett företags rykte skapas inte enkom av de varor och tjänster företaget erbjuder sina kunder, utan lika mycket av de värderingar som företaget visar och dess..

Feb 22, 2019

Är företag tillräckligt ansvariga för sina IT-utsläpp?

Under de senaste åren har företags hållbarhetsrapporter blivit en viktig källa till insyn. Företagen hålls i allt högre grad ansvariga för sina värderingar och beteenden. Globala politiska..

Feb 19, 2019

Ställ klimatkrav när du streamar film

Torbjörn Severinsson skriver idag i DN om att vårt tittande på Netflix är förödande för klimatet. Lösningen? Att vi konsumenter börjar ställa krav på våra leverantörer av strömningstjänster: "Det..

Feb 13, 2019

Claes Björkengren anställd som försäljningschef på EcoDataCenter

Vi välkomnar Claes Björkengren som ny försäljningschef på EcoDataCenter. Claes  kommer att ha en central roll i utvecklingen, nu när EcoDataCenter ökar investeringarna i tillväxt inom colocation, ..

Feb 11, 2019

It-sektorn står för samma koldioxidutsläpp som flyget.

I rapport efter rapport kan vi läsa om att IT-sektorns samlade koldioxidutsläpp motsvarar flygets. DN skrev om det, liksom tidningen Nature i höstas. Ändå ser vi inte samma uppvaknande inför..

Feb 05, 2019

Är revisorer och analytiker insatta i fysisk datasäkerhet?

Datasäkerhet och förhindrande av cyberattacker är en viktig faktor i en riskbedömning av en organisation. Men en annan aspekt av driftssäkerhet, datasäkerhet och varumärkesrisk försummas ofta:..

Nov 27, 2018

Hållbara datacenter och nedersta raden

Visste du att en hållbar datacenterlösning skapar betydande kostnadsfördelar för ditt företag? För många har hållbarhet inte alltid varit det viktigaste övervägandet. Detta förändras nu när det..

Nov 20, 2018

Pressrelease:  Ecodatacenter tar in ny huvudägare

Ecodatacenter har genomfört en riktad nyemission på 200 MSEK för att kunna trappa upp sin satsning koldioxidpositiva och klimatanpassade datacenter. Emissionen tecknades av en svensk..

Nov 06, 2018

Miljövänliga datacenter betyder lägre kostnad för colocation

Ett skifte har skett. Förr tänkte vi att miljövänliga alternativ var dyrare än traditionella varor och tjänster: Gamla affärslösningar tvingades ta omvägar för att kunna erbjuda miljövänliga..

Oct 18, 2018

Stor medial uppmärksamhet

Förra veckans artikel i Dagens Industri med vår ordförande Lars Thunell och VD Lars Schedin och den efterföljande pressreleasen har fått stort genomslag i både svensk och utländsk media. Här är..

Oct 10, 2018

Pressrelease: EcoDataCenter driftstartar

Den ökade digitaliseringen kommer att leda till att databearbetning i datacenter redan 2025 kommer att förbruka en femtedel av världens totala energiproduktion. Det visar beräkningar från flera..

Oct 04, 2018

Egen serverhall, datacenter eller colocation? Ladda ner vår e-guide!

Vi har tagit fram en e-guide med de topp tio viktigaste aspekterna i utvärderingen av var ett företag ska ställa sina servrar. Står de bäst i närheten av det egna företaget, i egna lokaler eller..

Sep 12, 2018

Datacenter är inte förberedda för katastrofer

Uptime Institute har nyligen släppt sin årliga globala datacenterundersökning med svar från 867 datacenteroperatörer och IT-ansvariga. Och paradoxalt nog: De flesta tror att deras hybrid..

Aug 30, 2018

Vad kostar ett datacenter?

Total kostnad för ägande - Total Cost of Ownership (TCO) är inte en ny idé, men det är ett bra sätt att ta reda på vad du måste betala för en produkt eller tjänst. Det omfattar alla kostnader som..

Aug 21, 2018

Koldioxidutsläppen från IT går under radarn

Vår tids informationssamhälle går under radarn vad gäller dess behov av fossila bränslen. Det överskrider flygsektorns utsläpp och ändå är det inte något vi diskuterar eller uppmärksammar. På..

Aug 07, 2018

Koldioxidutsläppen från IT är en väsentlig fråga

Visste du att IT-industrin släpper ut minst lika mycket koldioxid som flyget? Många har missat detta – och tar därför inte upp hållbarhetsaspekterna av sin IT-drift som en väsentlig fråga i sitt..

Jun 07, 2018

Skillnaden mellan EcoDataCenter och andra datacenter

Vi har fått frågan om vad som skiljer EcoDataCenter från andra datacenter. Svaret är en myriad stora och små beslut i designen. Det har skapat fyra avgörande skillnader: Säkerheten,..

May 24, 2018

Fem faktorer som gör (gröna) datacenter till Sveriges nya basindustri

Visste du att det finns ca 1500 datacenter i Sverige? Och att de omsätter ca 15 miljarder SEK. Och utvecklingen är riktigt spännande: Enligt en studie från BCG beräknas branschen ha en..

May 16, 2018

Förhandstitt på EcoDataCenter

Fredag den 27 april ordnade vi en förhandstitt på vårt datacenter för utvalda företag i regionen runt Falun. Gäster var kunder, intresserade företagare och våra samarbetspartners. Vi bjöd på ett..

May 02, 2018

Vad betyder downtime (nedtid)  i ett datacenter?

Downtime (eller nedtid på svenska) refererar till den tid som IT-system inte är tillgängliga. När det gäller datacenter, kan nedtid vara lika med katastrof. Förutom den monumentala kostnaden för..

Apr 25, 2018

Gröna datacenter inte alltid så gröna

 Funderar du på colocation i ett grönt datacenter? Gröna datacenter är både bra för klimatet och ofta mer kostnadseffektiva än andra datacenter. Men syna dina alternativ i sömmarna: Det finns..

Apr 17, 2018

Vår syn på serverdrift

En bra IT-drift ska du inte behöva tänka på. Den fungerar friktionsfritt och utan någon downtime. Men vilka krav är egentligen rimliga att ställa på serverdriften? Och hur vet man ifall den ska..

Apr 06, 2018

Miss Group tecknar avtal med EcoDataCenter

Miss Group, Sveriges snabbast växande webhotell har tecknat avtal med EcoDataCenter om colocation. Miss Group arbetar idag med världsledande datacenter i hela världen, däribland Stockholm,..

Mar 19, 2018

Hållbart i varje steg: Ren värme

Nu pågår byggnationen av vår första datahall för fullt. Tak och väggar är uppe och installationerna pågår. Normalt sett värms en byggplats av stora byggfläktar som drar stora mängder..
Feb 02, 2018

EcoDataCenter ställer ut på HPC-mässan i London

EcoDataCenter ställer ut på mässan HPC & Big Data i London som äger rum den 6 februari 2018. EcoDataCenters VD Lars Schedin samt head of sales Børge Granli och försäljningsdirektör Pelle Ahlström..

Jan 29, 2018

Goda nyheter för framtidens data och klimat!

De tio grönaste datacentren i världen rankas av Energy Digital i deras utgåva i november 2017. Vi på EcoDataCenter är stolta över att bli rankad som #4. Räknar vi också in vår ERE (Energy Reuse..

Nov 17, 2017

Huawei Connect 2017 – Intervju med EcoDataCenters CEO Lars Schedin

EcoDataCenters CEO, Lars Schedin, förklarar hur EcoDataCenter kan vara världens första CO2-positiva datacenter. Se intervjun här:

Sep 12, 2017

Pelle Ahlström ny försäljningsdirektör på EcoDataCenter

Feb 02, 2017

Kraftinfrastrukturen för vår sajt i Falun klar

Arbetet med den nya redundanta elanslutningen från 130 kV substationer till vår sajt i Falun har slutförts. Den nya infrastrukturen genererar 30MW från fullt redundanta (2N) nätanslutningar.

Nov 22, 2016

Multipla redundanta fiberanslutningar i Falun

Konstruktionen av en multipel redundant fiberinfrastruktur i Falun pågår. Helt divergerande fiberkablar med stora volymer fiber, läggs nu ut.

Oct 20, 2016

Ny kraftanslutning till EcoDataCenters sajt i Falun

Arbetet med den nya elanslutningen från 130 kV-stationen Falu Västra till vår sajt i Falun, fortskrider. Denna nya kraftinfrastruktur kommer att ge oss 30 MW från en av våra fullt redundanta..

Sep 26, 2016

Lars Schedin blir EcoDataCenters nya CEO

Lars Schedin har blivit utsedd till Chief Executive Officer i EcoDataCenter. Lars har vittgående erfarenhet av outsourcing och private equity.
Sep 12, 2016

Anläggningsarbetet för vår sajt i Falun slutförs

Arbetet med att förbereda den 80000 kvadratmeter stora sajten i Falun är snart klart. På sajten ska vi uppföra fyra datacenterbyggnader, på 7000 m2 var. Dessa byggnader kan hantera mer än 4000..
Aug 24, 2016

Ackrediterad Tier Designer

EcoDataCenters CTO, Jan Lundquist, har fullgjort Uptime Institutes Accredited Tier Designer (ATD) program. ATD-programmet riktar sig till professionella ingenjörer ansvariga för design av..
Jul 05, 2016

Film från markarbetet

Markarbetet på vår 80.000 m2 stora sajt i Falun har nu påbörjats igen efter vinteruppehållet.

May 30, 2016