Förhandstitt på EcoDataCenter

May 02, 2018

Fredag den 27 april ordnade vi en förhandstitt på vårt datacenter för utvalda företag i regionen runt Falun. Gäster var kunder, intresserade företagare och våra samarbetspartners. Vi bjöd på ett uppskattat seminarieprogram på Falu Gruva.EcoDataCenter förhandstittEcoDataCenter visning-5753EcoDataCenter visning-5756

 

 

 

 Ansvarig för EcoDataCenters verksamhet i Falun, Jan Fahlén, öppnade med en kort introduktion om hur vi bygger datacentret och de fördelar det innebär för våra kunder i termer av säkerhet, driftssäkerhet, kostnader och miljö. EcoDataCenters ordförande Lars Thunell berättade om varför datacenter är en ny basindustri i Sverige - och vad vi behöver göra för att industrin ska bli klimatvänlig.

EcoDataCenter visning-5828

Fyra gästföreläsare bjöd på spaningar från sina horisonter:

EcoDataCenter visning-5855Per Dahlberg från Falu Energi &Vatten berättade om vad datacentret innebär för värmeverkets kunder. När överskottsvärmen från datahallen leds tillbaka till produktionsanläggningen - och pelletsfabriken - kommer Falu Energi & Vatten att inte behöva använda fossila bränslen under konsumtionstoppar. (Hur det går till kan du läsa mer om här)

 

EcoDataCenter visning-5867Jonas Forss från Excanto presenterade Excantos erbjudande med EcoDataCenter som bas, inom colocation, managed services och hybrid-IT. Hela skalan av tjänster kan erbjudas.

 

 

Mats Ferm IPsoftOlof Sundström från Boston Consulting Group höll en uppskattad dragning om vad vi har att vänta oss i framtiden, om den fjärde industriella revolutionen, digitaliseringens tre vågor, hur Sverige snabbt halkar efter i utvecklingen och vad nationer behöver göra för att leda utvecklingen. Mats Ferm från IPSoft (bilden) presenterade Amelia, en av världens smartaste robotar. Hon finns redan igång på SEB:s sajt - som Aida.

 

Efter lunch besökte vi Falu Energi &Vatten samt den första datahallen som nu är färdigbyggd och där installationer nu pågår. Våra första kunder fick därmed en möjlighet att besöka sin kommande serverlokal. Som Jan Fahlén, EcoDataCenter, beskrev det; "datahallen byggs som en processindustri vars syfte är att serva de inre rum där kundernas utrustning kommer att stå".

Här kan du läsa vår guide till datacenter.

Säkerhetsarrangemangen och de avancerade lösningarna för en 100%-ig driftssäkerhet blev väldigt tydliga för besökarna.

EcoDataCenter visning-5942

OtKnyCPtTu+5oqisDeJ73g

 Har du kommentarer på bloggen eller vill veta mer om oss? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!